Nieuws

Data Fittesten 2019 bekend!

Beste Ruiters,

Het einde van het jaar nadert al weer snel en wij bij Moxie Sport hebben genoten van de mooie paardensport dit jaar. Vele kampioenschappen hebben we mogen begeleiden en met prachtige sportieve momenten die hier ruiter en paard samen neer zetten. Super!

Het lijkt weliswaar nogal vroeg, maar voor sommige combinaties begint nu rustig aan de voorbereiding voor het wedstrijdseizoen van 2019 al. Vandaar ook alvast deze mail met de aankondiging voor de fittest mogelijkheden in 2019. Sommige zijn al relatief vroeg gepland, in verband met wedstrijden van sommige combinaties die al vroeg uitvallen dit jaar, andere starten wellicht later pas en kunnen dus op een later moment aansluiten bij de fittest.

Belangrijk is dat het paard na een relatieve winterstop, voor de fittest toch al weer 3- 4 weken wat meer conditiewerk heeft gedaan voor mee te doen aan de fittest. Dit zodat de uitslag ook representatief is voor de fitheid van het paard en we niet alleen de ‘winterstop’ conditie gaan beoordelen. Daarnaast moet de fittest geen piekmoment veroorzaken voor het paard, dus een geleidelijke opbouw in de voorgaande weken voor de fittest is hierbij ook belangrijk.

Kijk per combinatie even hoe jou wedstrijdplanning er voor 2019 uit ziet en wanneer je dan zou willen starten met trainen en wanneer de fittest het beste past in je schema. Hou er wel rekening mee dat het de afgelopen jaren altijd in februari (en soms maart) nog 2 en soms 3 weken vriest waardoor je niet kunt trainen. Ervaring leert dat het dus beter is om in januari te starten met rustig op trainen, zodat als het vriest in februari en je geen conditie training buiten kunt doen. Je wel het werk wat kunt onderhouden die weken met indoor trainingen, omdat hij al enkele weken op conditie getraind is. Ben je nog niet begonnen en het gaat vriezen, zien we in de praktijk vaak dat combinaties daardoor pas begin of half maart kunnen starten met conditie werk en het dan (te) kort dag wordt voor de eerste wedstrijden in maart of april.

Vanuit recent onderzoek wat Moxie Sport in samenwerking met de faculteit diergeneeskunde heeft uitgevoerd blijkt ook dat geleidelijke opbouw preventief werkt tegen blessures en juist het kort en snel opbouwen blessures in de hand werkt. Vandaar dat wij adviseren liever eerder te beginnen, rustiger op te bouwen (en ruimte te hebben in je schema voor vorst, want die komt waarschijnlijk toch) dan te laat starten en een grotere kans op blessures te creëren.

Mocht je vragen hebben of advies willen in wanneer je dan het beste kan starten met trainen of de fittest kan plannen, stuur dan even een mailtje naar info@moxiesport.nl

De fittesten staan op de volgende data gepland;

Eventing (renbaan bij Gert Boonzaaijer, Renswoude)

·         Donderdag 10 januari (middag)

·         Woensdag 6 februari (ochtend - middag)

·         Donderdag 28 februari

·         Donderdag 24 januari (Waregem) en do 21 februari (Waregem)

 

Mennen (menterrein in Heesh van de menvereniging)

·         Zaterdag 16 februari (ochtend-middag)

Mocht je op een van deze data niet kunnen, maar wel willen deelnemen, stuur dan even een berichtje en dan kijken we naar de alternatieven mogelijkheden.

Moxie Sport wenst jullie alvast een heel goed uiteinde en een sportief 2019! En op naar wederom een mooi paardensport seizoen volgend jaar!

Aanmelden en meer informatie: info@moxiesport.nl

 

Mvg


Carolien en Sandra


Naar nieuwsoverzicht

Moxie biedt u:

► (Top)sportpaard begeleiding 

► Innovatieve meettechnieken 

► Realtime feedback 

► Individuele trainingsprogramma's 

► Begeleiding sportprestaties 

å` ѥ ץǥ` ` ` `ѩ`ꥲ2ԥ ʥ ȥ`˥ ` ʥ å` ѥ ǥ f50 ѥ ݩ`ĥå å` ѥ ީ`ꥢ ѩ` 7 ީ`ꥢ ӥȥ` 3 ic ʥ ީ`ꥢ ѩ` 9 ץǥ`֥ꥪ LZ TRX TF